Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον Ιωάννη Καποδίστρια στην Αίγινα

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή κόσμου ολοκληρώθηκε το τριήμερο εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 196ης επετείου από την άφιξη και ορκωμοσία του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας, Ιωάννη Α. Καποδίστρια, στην Αίγινα.

Ο Δήμος Αίγινας πραγματοποίησε μια σειρά από εκδηλώσεις που σκοπό είχαν να αναδείξουν και να διατηρήσουν ζωντανή τη σπουδαία ιστορία του Νησιού μας.

Την Παρασκευή 26/1/2024, τελέστηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό Μητροπόλεως Αίγινας και εν συνεχεία εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Δικηγόρο, Ερευνητή κ. Γεώργιο Τσατήρη, ενώ ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση και Κατάθεση στεφάνων.

Το Σάββατο το πρωί 27/01/2024, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του «Δικτύου Πόλεων Ιωάννης Α. Καποδίστριας» στο Παλαιό Δημοτικό Κατάστημα Αίγινας, με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση των από κοινού δράσεών του.

Συμμετείχαν εκπρόσωποι των Δήμων Αμμοχώστου, Ναυπλίου και Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε ομιλία για τον Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια από τον Ομότιμο Καθηγητή Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Χρήστο Λούκο, ενώ ακολούθησε συναυλία κλασικής μουσικής με την υψίφωνο Ισμήνη Παπαδοπούλου και τον πιανίστα Δημήτρη Βεζύρογλου στο Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο Αίγινας.

Την Κυριακή 28/01/2024 οι εορτασμοί ολοκληρώθηκαν με τα εγκαίνια της έκθεσης «Ύμνος εις την Ελευθερίαν» σε επιμέλεια της κας Ίριδας Κρητικού στην Δημοτική Πινακοθήκη Αίγινας και με τον 13ο Αγώνα Δρόμου «Ιωάννης Καποδίστριας», με ρεκόρ συμμετοχών.

Θέλουμε να ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συμμετείχαν, αλλά και όλους όσοι εργάστηκαν για την πραγμάτωση των εκδηλώσεων.

Θερμές ευχαριστίες επίσης στην Saronic Ferries για την προσφορά μετακίνησης και στο Aeginaportal για την κάλυψη των εκδηλώσεων.

Share