Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Αίγινας, Γιάννη Ζορμπά, με τον Υφυπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Αίγινας, Γιάννης Ζορμπάς, με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Θοδωρή Λιβάνιο.

Στη συνάντηση συζητήθηκε κατά προτεραιότητα η πορεία της αποκατάστασης της βλάβης του υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης, με τον Δήμαρχο να εκφράζει την αγωνία της τοπικής κοινωνίας για το χρονοδιάγραμμα, αλλά και να επιβεβαιώνει τον Υπουργό για την ετοιμότητα του Δήμου και των εμπλεκόμενων φορέων, αμέσως μόλις δοθεί το πράσινο φως από την Εισαγγελική Αρχή.

Ο Υφυπουργός έκανε άμεσες κινήσεις για την επίσπευση των διαδικασιών και διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο ότι θα παρακολουθεί προσωπικά την εξέλιξη.

Συζητήθηκε, επιπλέον, το ζήτημα της χρηματοδότησης του ΥΜΕΠΕΡΑΑ για τη μελέτη του Βιολογικού καθαρισμού και της αποχέτευσης, που και εκεί ο Δήμαρχος εξασφάλισε διαβεβαιώσεις για επίσπευση, ενώ για το ζήτημα της επιχορήγησης του Δήμου έπειτα από την κακοκαιρία Daniel, όπου ο Δήμος διεκδικεί το ποσό του 1.488.000€, προτάθηκε η λύση της μεταφοράς του αιτήματος στην Κυβερνητική Επιτροπή Κρατικής Αρωγής (ΚΕΚΑ).

Τέλος, συζητήθηκαν οι εξελίξεις κι άλλων χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων με κύρια μέριμνα και των δυο πλευρών την ολοκλήρωσή τους.

Ο Δήμαρχος, Γιάννης Ζορμπάς, δήλωσε την ικανοποίησή του για τη συνάντηση, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη θέρμη, με την οποία τον υποδέχθηκε ο Υφυπουργός και στο αμέριστο ενδιαφέρον του για το νησί μας.

Share