ΨΗΦΙΣΜΑ του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας για τα Τέμπη

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας κατά την τακτική του συνεδρίαση που διεξήχθη την 5η Μαρτίου 2024 έλαβε μεταξύ άλλων θεμάτων την υπ’ αριθμ. 34/2024 απόφαση (ΑΔΑ: 6ΜΙΔΩ68-8ΘΜ) με την οποία ενέκρινε ομόφωνα την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας στηρίζει τον αγώνα των γονέων και συγγενών των 57 αδικοχαμένων συμπολιτών μας (κυρίως νέων ανθρώπων), που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη, στις 28 Φεβρουαρίου 2023, εξαιτίας ανθρώπινων σφαλμάτων και χρόνιων κρατικών λαθών και παραλείψεων.
Ο αγώνας τους να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, είναι και αγώνας όλων των Ελλήνων που πιστεύουν ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα κάνει στο ακέραιο το καθήκον της.
Σαν ‘Έλληνες πολίτες θεωρούμε ότι όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στο νόμο. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου και κανείς δεν πρέπει να κρύβεται πίσω από οποιαδήποτε κάλυψη διαθέτει αυτή τη στιγμή. Ευθύνες πρέπει να αποδοθούν σε όλους τους εμπλεκόμενους.
Θα είμαστε συμπαραστάτες και αρωγοί στις οικογένειες των 57 νεκρών συμπολιτών μας μέχρι την τελική δικαίωση του αγώνα τους, που είναι η τιμωρία όλων των υπευθύνων.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Φίλιππος Γ. Τζίτζης

Share