Πρόσκληση Συνεδρίασης της Διαχειριστικής Επιτροπής των Κληροδοτημάτων (24 Νοεμ. 2023, 13:00 – 15:00)

Σας καλούμε σε κατεπείγουσα συνεδρίαση δια περιφοράς, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023, και ώρα 13:00 – 15:00, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 67 του ν.3852/2010, όπως ισχύει καθώς και την αρ. 375/απ/39167/02-06-2022 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, με τα  παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, ως εξής:

ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ «ΣΠΥΡΟΣ ΑΛΥΦΑΝΤΗΣ ΡΑΚΕΙΟ»
    1. «Έλεγχος των αιτήσεων που υποβλήθηκαν σχετικά με την εκτέλεση σκοπού Κληροδοτήματος «Σπύρος Αλυφαντής (Ράκειο)» έτους 2023 για την χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης σε φοιτητές Ιατρικής, ακαδημαϊκού  έτους 2022-2023, που θα φροντίζουν για την Αίγινα, σύμφωνα με τη Διαθήκη του διαθέτη Σπυρίδωνα Αλυφαντή».

ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ «ΤΑΡΣΙΤΣΑ ΘΩΜΑΪΔΟΥ»
    1. «Έλεγχος των αιτήσεων που υποβλήθηκαν σχετικά με την εκτέλεση σκοπού του Κληροδοτήματος «Ταρσίτσα Θωμαΐδου» έτους 2022 (οικονομική ενίσχυση μετά το γάμο τους κοριτσιών στερούμενων οικονομικών πόρων και καταγόμενων από την Αίγινα)». 
    2. «Έλεγχος των αιτήσεων που υποβλήθηκαν σχετικά με την εκτέλεση σκοπού του Κληροδοτήματος «Ταρσίτσα Θωμαΐδου» έτους 2023 (οικονομική ενίσχυση μετά το γάμο τους κοριτσιών στερούμενων οικονομικών πόρων και  καταγόμενων από την Αίγινα)». 

ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ «ΙΟΥΛΙΑ ΚΑΤΣΑ»
    1. «Έλεγχος των αιτήσεων που υποβλήθηκαν σχετικά με την εκτέλεση σκοπού του Κληροδοτήματος «Ιουλία Κάτσα» έτους 2023 (οικονομική ενίσχυση μετά το γάμο τους κοριτσιών στερούμενων οικονομικών πόρων από γονείς Αιγινήτες και που διαμένουν στην Αίγινα)».

ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ «ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΙ ΑΡΤΕΜΙΣ ΚΑΠΠΟΥ»
    1. «Έλεγχος των αιτήσεων που υποβλήθηκαν σχετικά με την εκτέλεση σκοπού του Κληροδοτήματος «Παντελής & Άρτεμις Κάππου» έτους 2022 (οικονομική ενίσχυση μετά το γάμο τους κοριτσιών στερούμενων οικονομικών πόρων καταγόμενων από την Αίγινα και που διαμένουν στην Αίγινα)». 
    2. «Έλεγχος των αιτήσεων που υποβλήθηκαν σχετικά με την εκτέλεση σκοπού του Κληροδοτήματος «Παντελής & Άρτεμις Κάππου» έτους 2023 (οικονομική ενίσχυση μετά το γάμο τους κοριτσιών στερούμενων οικονομικών πόρων καταγόμενων από την Αίγινα και που διαμένουν στην Αίγινα)». 

ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ «ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΓΚΙΚΑ»
    1. Έγκριση πίστωσης δαπάνης για την έκδοση Πιστοποιητικών Ηλεκτρολόγου (ΥΔΕ) για τα διαμερίσματα Α1, Α3, και Α4 επί της οδού Δελβίνου 22-24 στην Αθήνα-Κυψέλη, κατόπιν προσφοράς.
    2. Έγκριση επείγουσας πληρωμής κόστους εργασιών προς ΔΕΔΔΗΕ για την επανατοποθέτηση μετρητή στο διαμέρισμα Α1 επί της οδού Δελβίνου 22-24 στην Αθήνα-Κυψέλη, κατόπιν προσφοράς της ΔΕΔΔΗΕ, ύψους 71,92ε (και 1,20ε προμήθεια τράπεζας), προκειμένου να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση του διαμερίσματος, που έχει μισθωθεί.

ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ «ΛΕΟΝΑΡΔΟΣ ΛΑΔΑΣ»
    1. Έγκριση πίστωσης δαπάνης για την έκδοση Πιστοποιητικού Ηλεκτρολόγου ΥΔΕ για το διαμέρισμα επί της οδού Σόλωνος 40 στην Αθήνα ιδιοκτησίας Κληροδοτήματος “Λεονάρδος Λαδάς”, κατόπιν προσφοράς.

Η Συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα διότι αφορά την εκτέλεση των κοινωφελών σκοπών των ανωτέρω Κληροδοτημάτων για τα έτη 2022 και 2023 καθώς και την έγκριση δαπανών υδροδότησης και ηλεκτροδότησης ακινήτων των Κληροδοτημάτων που έχουν μισθωθεί.
Παρακαλείσθε μέχρι την ως άνω ημέρα και ώρα να ενημερώσετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και δηλώσεων προς το Γραφείο των Κληροδοτημάτων (στο e-mail: klirodotimata@aeginadimos.gr) για την ψήφο σας επί των θεμάτων (π.χ. υπέρ, κατά, λευκό) ως και τις τυχόν απόψεις σας επί αυτών προκειμένου να συμπεριληφθούν στα πρακτικά της συνεδρίασης.

Τα μέλη τα οποία δεν διαθέτουν ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, προκειμένου να ενημερωθούν για την εισήγηση και οτιδήποτε άλλο απαιτηθεί, παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τη γραμματέα της Διαχειριστικής Επιτροπής των Κληροδοτημάτων (τηλ. 22973-20066).

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις η απόφαση που θα ληφθεί στη δια περιφοράς συνεδρίαση, θα ανακοινωθεί από τον Πρόεδρο της Διαχειριστικής Επιτροπής  των Κληροδοτημάτων στην πρώτη διά ζώσης συνεδρίαση.

Ο Δήμαρχος Ως Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής

ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΖΟΡΜΠΑΣ

Share